Κυριακή Ντοβίνου

Κυριακή Ντοβίνου

Η Κυριακή Ντοβίνου γεννήθηκε το ’71 στην Εύβοια. 
Σπούδασε φωτογραφία στην ΑΚΤΟ και ζει στην Αθήνα.


Εργάστηκε σαν φωτογράφος σε ελληνικά και ξένα περιοδικά σπιτιού και διακόσμησης. Φωτογράφισε αποκλειστικά για το περιοδικό ΙΔΑΝΙΚΟ ΣΠΙΤΙ εκατοντάδες σπίτια και πολλές εργασίες studio και still life.
Δημοσίευσε επίσης πολλά θέματα επί σειρά ετών στα περιοδικά INSIDE, ΙΔΕΕΣ, FIGARO MAISON, BHMAGAZINO, κ.α. 
Θέματά της έχουν δημοσιευθεί και σε ξένα περιοδικά (BBC HOMES, 25 BEAUTIFUL HOMES, ABITARE κ.α. σε Πολωνία και Πορτογαλία). 


Ειδικεύεται επίσης στην πιστή φωτογράφιση – αναπαραγωγή έργων τέχνης.
Έχει αχοληθεί με φωτογραφία προσώπων, όπως ζωγράφοι, γλύπτες και άλλοι καλλιτέχνες αλλά και με το modelling και τη μόδα. 
Μια από τις πιο σημαντικές της εργασίες ήταν η φωτογράφιση φαγητών και θεμάτων για το περιοδικό ΜΕΝΟΥ μέσω του οποίου ήρθε σε επαφή με τον μαγικό κόσμο της μαγειρικής. Συνεργαζόμενη στα πλαίσια της εργασίας της με δημοσιογράφους, food stylists, γευσιγνώστες και σεφ κλπ είχε την ευκαιρία να μπεί βαθύτερα στον μαγειρικό κόσμο και να αποκτησει με αυτόν δεσμούς που αμέσως μετά έγιναν και επαγγελματικοί. 


Εργάστηκε επί τριετία στον χώρο των τουριστικών Charter Yachts όπου ανέλαβε την κουζίνα ως μάγειρας. 
Η ενασχόλησή της με την μαγειρική συνεχίζεται μέχρι σήμερα, παράλληλα με τις φωτογραφικές δουλειές. Αυτά τα δύο πολλές φορές συνδυάζονται σε παρασκευές και φωτογραφίσεις πιάτων για διαφημιστική και εκδοτική χρήση.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *